Index Vakbarát Hírportál

Merényletet tervezett egy német főhadnagy

2017. április 27., csütörtök 13:47

Terrorgyanú miatt őrizetbe vettek egy katonát csütörtökön Németországban, aki szíriai menedékkérőnek álcázta magát, írja az MTI. A Hessen tartományi közszolgálati médiatársaság szerint a férfi idegenellenes volt és merényletre készült.

A katona a beszámolók szerint január végén elrejtett egy lőfegyvert a bécsi nemzetközi repülőtér egyik mosdójában és akkor vették őrizetbe, amikor február elején megpróbálta azt magához venni. Először engedély nélküli fegyverviselés miatt indítottak eljárást ellene, és rövidesen szabadlábra helyezték.

Az ujjlenyomatok ellenőrzése során azonban kiderült, hogy a 28 éves férfi 2015 decemberében menedékkérőként jelentkezett az Offenbach térségében fekvő Giessen menedékkérőket befogadó állomásán, majd egy bajorországi állomáson szír álnéven menedékkérelmet nyújtott be. Azt állította, hogy, hogy gyümölcsárus volt Damaszkuszban.

Senkinek nem tűnt fel, hogy valójában a Bundeswehr - a német hadsereg - főhadnagya, akinek szolgálati helye a franciaországi Illkirch, így még a menedékkérőknek járó menedékkérőknek járó állami támogatást is felvehette.

A frankfurti ügyészség szerint a férfi merényletet akart elkövetni a bécsi repülőtéren elrejtett fegyverrel. Őrizetbe vették egy feltételezett társát is, egy 24 éves offenbachi diákot.

Rovatok