Index Vakbarát Hírportál

Ájult migránsokat találtak egy autó csomagtartójában Szerbiában

2017. április 28., péntek 09:41

A niši mentőszolgálat munkatársai tíz migráns – köztük négy kiskorú – egészségügyi állapotáról gondoskodtak, akik egy gépjármű csomagtartójában utaztak Niš és Aleksinac között, írja a Magyar Szó. A cikk szerint a migránsok közül négyen eszméletüket vesztették. Ők oxigént kaptak, majd a niši klinikai központba szállították őket.

A sürgősségi osztályra szállított hét személy közül egy személy állapota súlyos, ő továbbra sincs eszméleténél és az intenzív osztályon van, míg a többiek kisebb sérülésekkel megúszták az utazást, írják. A négy gyerek 12 és 16 év közötti, őket a gyereksebészeti klinikára vitték.

Az RTS nem hivatalos értesüléseire hivatkozva azt írják, minden bizonnyal szervezett akcióról volt szó, a migránsokat szállító autó előtt ugyanis két másik autó haladt, akik valószínűleg figyelmeztették a migránsokat szállító autó sofőrjét, hogy a Nais fizetőkapunál katonai/rendőrségi ellenérzés van. Így a szállító autó visszafordult Niš felé. A rendőrség a gépjárművet Niš bejáratánál állította meg.

A szerb rendőrség a többi autó utasait továbbra is keresi.

Rovatok