Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea: A CIA meg akarta ölni Kim Dzsongunt

2017. május 5., péntek 12:43 | aznap frissítve

Észak-Korea azzal vádolta meg az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) és a dél-koreai hírszerző szolgálatot, hogy tervet szőtt Kim Dzsongun észak-koreai diktátor meggyilkolására - írta az MTI. 

A KCNA észak-koreai hírügynökség pénteki közleménye szerint valamilyen biokémiai anyaggal akarták megmérgezni Kim Dzsongunt egy phenjani ünnepségen. Az észak-koreaiak megfenyegették a két ügynökséget, hogy terroristaellenes támadást indít ellenük. 

"Felkutatjuk és kíméletlenül megsemmisítjük az összes terroristát, aki meg akarta támadni a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság legfelső vezetését. Ebben a pillanatban elindítunk egy koreai jellegű terroristaellenes támadást, amelyben elsöpörjük az amerikai imperialistáknak és bábjaik körének hírszerző és összeesküvést tervező szervezeteit" – olvasható a phenjani állambiztonsági minisztérium angol nyelvű közleményében, amely szerint a CIA az orosz Távol-Keleten toborzott egy észak-koreai állampolgárt a merénylet végrehajtására, és pénzzel, instrukciókkal, valamint felszereléssel látták el.

Független hírügynökségek egyelőre azt írják, hogy az észak-koreai vád hitelességét nem lehet ellenőrizni.

Rovatok