Index Vakbarát Hírportál

Mától tilos kebabot árulni Velencében

2017. május 5., péntek 20:04

Velence kulturális örökségének megőrzése érdekében mostantól tilos kebabos standokat nyitni, szabályozzák a pizzaszelet-árus boltok számát is. Egyedül a kézműves fagylaltosok maradhatnak, akik hosszú ideje élvezik a városvezetés támogatását, írja a Guardian.

A Luigi Brugnaro polgármester által kezdeményezett törvényt csütörtökön szavazták meg. A cél az, hogy a város látképe minél kevésbé változzon meg a gyorséttermek betódulásával. Paola Mar, Velence város turizmusügyi vezetője azt mondta, félő, hogy a város ezzel elvesztené a személyiségét.

Velencében, ahol évi több millió turista fordul meg, a legnagyobb veszélyt a történelmi város elkopása jelenti. A helyiek híresen boldogtalanok az életkörülményeikkel, tavaly nyáron plakátokon tiltakoztak, melyeken az állt: 

Turisták, haza! Tönkreteszitek a várost!

A szabályozás Olaszországban nem példa nélküli: tavaly Veronában is betiltották a kebabstandokat, Firenzében pedig a városközpontból kitiltották a külföldi ételeket, mondván, minden étterem kínálatának legalább 70%-ban helyi ételekből kell állnia.

Velencében pár éve hatalmas felháborodást keltett a McDonalds megnyitása.

Rovatok