Index Vakbarát Hírportál

Fél a méreginjekciótól, inkább kivégzőosztag elé állna egy halálraítélt

2017. május 13., szombat 16:52

Túl fájdalmas a halálbüntetés végrehajtásához használt injekció egy Georgia állambeli halálraítélt szerint, ezért azt kéri, állítsák inkább kivégzőosztag elé – írja a CNN. 

J.W. Ledford, akit gyilkosság miatt ítélték halálra, a börtönben különféle gyógyszereket szed, amelyek úgy módosíthatták agyának kémiai működését, hogy a pentobarbital nevű kivégzőszer nem okozna nála eszméletvesztést (ahogy azt normál esetben kéne neki), így lassú és fájdalmas halált halna tőle – írja ügyvédje a hatóságoknak benyújtott kérelemben. 

Ledford ezért injekció helyett inkább állna kivégzőosztag elé és halna golyó általi halált. Az ügyészség azonban azt válaszolta pénteken a kérelemre, nincs rá semmi bizonyíték, hogy az agyonlövés kevésbé lenne fájdalmas a méregnél, és egyébként sem nagy a kockázata, hogy komoly fájdalmai lennének az injekciótól. 

A férfi kivégzésére a tervek szerint kedden kerül sor. Az ügyvédei még próbálkoznak a jogorvoslattal, beadványukban arra kérik az ügyben eljáró bírót, nyilvánítsa ki, hogy sérülnek Ledford a nyolcadik alkotmánykiegészítésben rögzített jogai a méreg általi kivégzéssel. 

Rovatok