Index Vakbarát Hírportál

Mészárlás egy nigériai mecsetben

2017. május 15., hétfő 19:04

A legfrissebb adatok szerint legalább 21-en meghaltak és nyolcan megsebesültek, miután ismeretlenek tüzet nyitottak egy mecsetre Nigéria középső részén – írja az MTI a Guardian című nigériai hírlapot idézve.

A támadást helyi idő szerint még vasárnap este hajtották végre a nyugat-nigériai Niger tagállamának Etogi nevű falvában. Az áldozatok között van a szertartást vezető imám is. Néhány hívőnek ugyanakkor sikerült elmenekülnie a mészárlás helyszínéről.

A lap információi szerint a támadók nomád pásztorok voltak, akiket az dühített fel, hogy meggyőződésük szerint nem kaptak elegendő mennyiségű földet ahhoz, hogy ott állataikat legeltethessék, ezért a mecsetben tartózkodó fölbirtokosokra támadtak. A pásztorok állítólag korábban megpróbáltak megegyezni a földbirtokosokkal, akik azonban – egyes beszámolók szerint – erre nem voltak hajlandóak. Az áldozatok nagy része az iszlám vallású, fuláni (fulbék) etnikumhoz tartozott.

A Guardian hétfői írása szerint a helyszínről nyolc sebesültet szállítottak kórházba különböző fokú sérülésekkel. A faluba azóta rendőröket vezényeltek ki, hogy a rendet biztosítsák.

Rovatok