Index Vakbarát Hírportál

Trump megint titkot fecsegett ki?

2017. május 25., csütörtök 11:59

Vagy nem tud titkot tartani, vagy nagyon trükkös Donald Trump, aki ismét bizonyságát adta, hogy sajátosan viszonyul a bizalmas információknak. Ezúttal a Fülöp-szigeteki elnökkel folytatott telefonbeszélgetésén árulta el, hogy két atomtengeralattjáró is a térségben van Észak-Korea miatt. 

A beszélgetésre még április 29-én kerített sort Rodrigo Dutertével az amerikai elnök. A beszélgetés leirata Fülöp-szigeteki minisztériumi forrásból jutott el a New York Timeshoz. A leirat hitelességét névtelenül megerősítette a Fehér Ház magas rangú forrása is – írta a Reuters.

„Komoly erőink vannak arrafelé...Két tengeralattjáró, a legjobbak a világon. Két atomtengeralattjáró, persze nem akarjuk bevetni őket” – biztosította az amerikai elnök Dutertét. Eközben a hivatalos hírek arról szóltak, hogy áprilisban Koreai-félsziget közelébe ment a Carl Vinson tepülőgép-hordozó, amelyhez csatlakozott a Dél-Korea partjainál lévő Michigan atom-tengeralattjáró. Két tengeralattjáróról eddig senki nem tett említést.

Pletykál vagy dezinformál?

  • 1176
    Titkot mondott el, mert nem tudja tartani a száját
  • 293
    Valódi titkot mondott el, de szándékosan
  • 240
    Jó kis trükk, valójában dezinformál, és így teszik hitelessé

Legutóbb Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott találkozója után érte a vád Trumpot, hogy minősített titkokat árult el az Iszlám Államról az oroszoknak, veszélybe sodorva a forrást is. Az abszurd fordulatokkal teli történetet ráadásul a Fehér Ház cáfolta, Trump viszont elismerte, akit aztán a Kreml cáfolt.

Rovatok