Index Vakbarát Hírportál

Megölte gondozóját egy tigris Angliában

2017. május 29., hétfő 21:11

Megölte gondozónőjét egy tigris a Londonhoz közeli Hamerton Zoo Park állatkertben, írja a Time.

A rendőrség beszámolója alapján a tigris és a gondozó egyszerre kerültek az állatnak elkerített területe. A rendőrséget hétfőn délelőtt riadóztatták, és légi mentőt is hívtak az áldozathoz, de a nő még a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A rendőrök szerint szándékosságnak vagy gaztettnek nincs nyoma, az állatkert közleménye szerint "furcsa baleset" történt. Sem a tigris, sem más vadállat nem szabadult el. A látogatókat ennek ellenére evakuálták a helyszínről.

Bár az MTI szerint a média pánikszerű menekülésről és kaotikus állapotokról beszéltek, a Time által idézett szemtanúk ezt cáfolják. Azt mondták, nem volt pánik, a látogatók nyugodtan vonultak ki a Londontól 130 kilométerre északra található állatkertből.

A tigrisről egyelőre nem közöltek információt, az állatkert szűkszavú közleményt adott ki, további információkat későbbre ígértek.

Az 1990-ben alapított tízhektáros vadasparkban mintegy ötszáz állat él, köztük maláj és bengáli tigrisek, gepárdok, farkasok, kenguruk, hüllők, madarak és háziállatok is.

Rovatok