Index Vakbarát Hírportál

Trump megint elvesztette egy emberét

2017. május 30., kedd 13:39

Alig három hónappal azután, hogy kinevezte Donald Trump, lemondott posztjáról a Fehér Ház kommunikációs igazgatója – írta Politico.

A veterán republikánus stratégának tartott Michael Dubke a lemondását még május 18-án nyújtotta be, de felajánlotta, hogy Trump első külföldi útjának végéig hivatalában marad, ezért került csak most sor a bejelentésre.

Trump Szaúd-Arábiát kereste fel először, itt százmilliárd dolláros fegyverüzletet kötött, majd Izraelbe repült. A NATO-csúcs miatti európai útja kevéssé sikerült jól, a republikánus elnök számára. A német külügyminiszter szerint egyenesen bűnös az, aki nem emeli fel szavát Trump ellen, a német kancellár arról beszélt, hogy Európa kevésbé számíthat az Egyesült Államokra, ami lendületet adhat az EU integrációjának elmélyítésére is.

Az orosz kapcsolatai és az ezzel kapcsolatos vizsgálatot végző FBI igazgatójának elbocsátása miatt bizonytalanabbá vált Trump helyzete a republikánusok körében is. Trump a túl szorosnak tűnő orosz kapcsolatok miatt elvesztette kampányfőnökét majd hivatalba lépése után nemzetbiztonsági tanácsadóját, Michael Flynnt is, aki februárban lemondott.

Dubke távozásának pontos okát egyelőre nem tudni.

Rovatok