Index Vakbarát Hírportál

Julian Assange-ból rádiós műsorvezető lehet

2017. május 31., szerda 23:16

Julian Assange, a Wikileaks alapítója Twitteren írt róla, hogy szeretne heti rendszerességű rádióműsort vagy podcastot indítani. Az üzenetére Sean Hannity, a Fox News konzervatív műsorvezetője válaszolt:

@JulianAssange If you would like to fill in for me one day I am on over 550 stations and 14 plus million listeners. https://t.co/qXUQAup7Of

— Sean Hannity (@seanhannity) May 31, 2017

"Ha egy nap be akarsz ugrani a helyemre, 550 sávon több mint 14 millió hallgatóm van."

Hannity nem mindig beszélt elismerően Assange-ról, 2010-ben például azt mondta, hogy a szivárogtató "háborút folytat az Egyesült Államok ellen", és le kellene tartóztatni. A Wikileaks legutóbb viszont akkor került újra a figyelem középpontjába, mikor (azóta bizonyítottan orosz) hekkerek által kinyert adatokat hoztak nyilvánosságra a Demokrata Kongresszusról. Ezt a lépést Hannity is díjazta, olyannyira, hogy Svédországba utazott, hogy interjút készíthessen Assange-zsal.

Assange most a CNN-nek azt mondta, gondolkozik rajta, hogy elfogadja a felajánlást, de a helyzetében semmi sem egyszerű. A Wikileaks-alapító ugyanis Londonban, az ecuadori nagykövetségen él. Ecuador újonnan megválasztott elnöke pedig figyelmeztette, hogy ne kavarjon bele más országok politikájába. A férfi szerint ez akadályt jelenthet a rádióműsor előtt, de bízik benne, hogy ez még áthidalható.

Rovatok