Index Vakbarát Hírportál

Terrorveszély miatt kiürítik a német Rock Am Ring fesztivál területét

2017. június 2., péntek 21:54 | aznap frissítve

Frissítés: A német rendőrség előállított két embert azzal összefüggésben, hogy terrorfenyegetés miatt meg kellett szakítani péntek este a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált, írja az MTI több németországi újság szombati száma alapján. Azt írják, hogy mindketten a fesztiválszervezők alvállalkozói, és egy gyanús tárgyat csempésztek be a rendezvény helyszínére. Mindkettejüket kihallgatták, és egyes értesülések szerint legalább az egyiküket őrizetbe helyezték iszlamistákkal fenntartott állítólagos kapcsolata miatt. A sajtóinformációk helytállósságát hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg, írja az MTI.

Kiürítették péntek este a németországi Nürburg területén megtartott Rock Am Ring fesztivált. A szervezők arra kérték a látogatókat, hogy higgadtan, és a hatóságokkal együttműködve hagyják el a fesztivál területét. A háromnapos fesztivál megszakítására azért volt szükség, mert a rendőrség tudomására jutott egy konkrét támadás terve. A helyszínre sietett Roger Lewentz, a rajna-vidék-pfalzi tartomány belügyminisztere is, aki még ma este sajtótájékoztatót fog tartani az ügyben. 

A fesztivál főszervezője, Marek Lieberberg a sajtó képviselőinek elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy a közönség teljesen higgadtan, és megértéssel fogadta a bejelentést, és így a rendezvényterület kiürítése rendben zajlott. Ígéretet tett, hogy a következő tizenkét órában mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a fesztivál holnap a legnagyobb biztonságban folytatódhasson. 

Az egyik legnagyobb német fesztiválra idén is több tízezer ember látogatott el, első találgatások szerint a pénteki napra közel 90 ezren váltottak jegyet. A Welt cikke szerint pénteki nap fő fellépője a Rammstein lett volna, akik fél tizenegykor léptek volna színpadra. A szervezőket a rendőrség a rendezvény azonnali felfüggesztésére szólította fel, és az első hírek szerint leghamarabb holnap folytatódhat a fesztivál, aminek szombati fő fellépője a Die Toten Hosen, vasárnap pedig a System Of A Down. 

A Twitterre kikerült egy videó, amin látszik ahogy a látogatók elhagyják a fesztivál területét, miközben a You'll Never Walk Alone-t éneklik.

Besucher verlassen Gelände und singen "You'll never Walk alone" #rar #rar17 pic.twitter.com/QlSl3R8ril

— Daniel Schröder (@waesterpicture) 2017. június 2.

Rovatok