Index Vakbarát Hírportál

Könnyen lehet, hogy ez csak a kezdete egy hetekig tartó öldöklésnek

2017. június 4., vasárnap 11:51

Az európai biztonsági szolgálatok további támadásokra készülnek fel a muszlimok szent hónapja, a Ramadán idejére, miután az Iszlám Állam arra szólította fel a híveit, hogy ez időszak alatt "teljes háborút" viseljenek a "nyugati hitetlenek" ellen, írja a Telegraph.

A lap emlékeztet rá, hogy múlt szombaton kezdődött a Ramadán 30 napos időszaka, a terrorszervezet pedig a Youtube-on közölt egy videót, amelyben azt üzenték az "európai muszlim testvéreknek, akik nem érik el az Iszlám Állam földjét", hogy

támadjátok meg őket az otthonaikban, a piacaikon, az utcáikon és a gyülekezőhelyeiken.

A manchesteri támadás után pedig azt közölte a terrorszervezet, hogy örömmel fogadják az ártatlanok és a gyermekek hatékonynak bizonyuló megtámadását, úgyhogy "gyerünk, és a mártíromság jutalmát kapjátok a Ramadánban".

Arra is emlékeztet a lap, hogy tavaly az ISIS szóvivője fegyverbe hívta a követőket, hogy magányos merényleteket kövessenek el a szent hónap alatt. Az volt egyébként a legvéresebb Ramadán,

Tavaly a BBC is magyarázó cikket írt arról, hogy miért a Ramadán alatt támad az Iszlám Állam. A lényeg: mert az a háború hónapja.

Rovatok