Index Vakbarát Hírportál

Öt embert lőtt le egy ámokfutó Orlandóban

2017. június 5., hétfő 15:36 | aznap frissítve

Lövöldözés volt az egyesült államokbeli Orlando egyik iparnegyedében helyi idő szerint hétfőn reggel, írja az AP hírügynökség. A CNN szerint egy cég korábbi alkalmazottja kezdett el lövöldözni a Forsyth Road-on lévő egyik munkahelyen.

A 45 éves férfit áprilisban bocsájtották el. Hétfőn öt embert lőtt le, majd magával is végzett. A rendőrök a helyszínen három férfi és egy nő holttestét találták meg. Egy ötödik ember a kórházba szállítás után halt meg.  

A rendőrség hamarosan tájékoztat a részletekről, de annyit már most közöltek, hogy a vészhelyzetnek vége.  A CBS élő közvetítésében elhangzott, hogy 

nincs terrortámadásra utaló jel.

Egy helyi tévécsatorna szerint "egy elégedetlen alkalmazott" kezdett ámokfutásba. Az eset a Fiamma nevű cég épületében történt, amely lakókocsikhoz gyárt napellenzőket. A férfinek nem voltak terrorista kapcsolatai. 

A környéken hatalmas a rendőri készültség, az utakat lezárták. Tűzoltóautókat is a helyszínre küldtek, de kis idő elteltével elmentek onnan.

A CNN emlékeztet arra, hogy majdnem egy éve, 2016. június 12-én történt az Egyesült Államok történetének legvéresebb támadása Orlando egyik szórakozóhelyén. Egy fegyveres tüzet nyitott a Pulse melegbár vendégeire, és közülük ötvenet megölt. A merénylőt lelőtték.

Rovatok