Index Vakbarát Hírportál

Nem hekkeltek az oroszok, mondják az oroszok

2017. június 7., szerda 16:40 | aznap frissítve

Szergej Rjakov orosz külügyminiszter-helyettes szerdán kijelentette: Obama alatt az amerikai titkosszolgálat hekkertámadással fenyegette az országot, írta az MTI. A miniszter azt állítja, a titkosszolgálat úgynevezett exploitok, a hekkelést megkönnyítő programok telepítésével próbálta megfélemlíteni az oroszokat.

Rjakov viszont azt is mondta, hogy az orosz állami szerveknek

nincs közük és nem lehet közük a hackertámadásokhoz,

valamint hogy

egyszerűen lehetetlen" elképzelni, hogy Oroszország kibetámadások útján próbáljon meg befolyást gyakorolni más országok belső folyamataira. Az amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozásra nincs és nem is lehet bizonyíték, tények híján az amerikai titkosszolgálatok tettek hamis bejelentéseket.

A külügyminiszter szavaival szemben mindhárom amerikai titkosszolgálat nyilvánosságra hozott közös jelentése áll, bár a bárki által hozzáférhető anyag nagy része valóban nem a Demokratikus Kongresszus megtámadását támasztja, inkább az orosz álhírgépezet működését mutatja be.

A mai parlamenti ülésen a felsőház elnöke, Valenytina Matvijenko is felszólalt, aki szerint

a választás közeledtével szükség lesz szigorítani a tiltakozó akciók finanszírozásán, főleg a külföldiek beavatkozókat kell jobban ellenőrizni, ezért el kell választani "a civil társadalom nemzeti intézményeit" és a külföldi szervezeteket.

Ebben az a szép, hogy 

akár Magyarországon is elhangozhatott volna,

hiszen, mint ahogy a Századvég kimutatta, a gonosz Soros-NGO-k és a társadalmi értékeket szolgáló, államilag támogatott szervezetek között nagy a különbség, a tiltakozókat pedig már előre bűncselekménnyel vádolják.

A hírszerzés igazgatója, Szergej Nariskin szerint egyébként a nyugati országok azért támadják Oroszországot, mert a természeti kincseikre fáj a foguk, és ezt csak a nemzeti függetlenségük aláásásával tudják megvalósítani.

Rovatok