Index Vakbarát Hírportál

Az ex-BBC-s házaspár kettős élete

2017. június 9., péntek 21:28

Öt évre ítélték azt a két volt BBC-s bemondót, akik 1992 és 96 között hat fiút késztettek arra, hogy szexeljenek velük, valamint mert közfelháborodást váltottak ki azzal, hogy az erdőben szexeltek – írja a BBC.

Kettős élet

A Wadsworth házaspárt jól ismerték Anglia középső részén, két évtizeden át voltak bemondók a helyi BBC-ben Leicesterben és Birminghamben, magánéletük titkaira azonban csak most derült fény, korábban egyáltalán nem tűntek gyanúsnak még a kollégáik számára sem.

A bíróságon kiderült, most is csak azért látott napvilágot a dolog, mert az áldozatok két csoportja értesítette a bíróságot, miután az egyik áldozat megértette, hogy ami annak idején zajlott, az nem volt helyes. Ő volt az, aki a rendőrségi interjúk során elmondta, kamaszként 15 alkalommal szexelt Julie Wadsworth-tel, melyeknek közel felénél még 16 éves sem volt. Azt is hozzátette, hogy miután betöltötte a 16-ot, egyszer Tony Wadsworth is csatlakozott.

Nem csak egy áldozat volt

Egy másik áldozat, aki akkor 14 éves volt azt mondta, teljesen biztos abban, hogy 1992-ben a házaspárt látta közösülni egy fánál, valamint, hogy Julie Wadsworth vele is együtt volt. Volt más is, aki látta a párt nyilvánosan szexelni, ő emellett azt is állította, 12 vagy 13 éves lehetett, mikor a házaspár őt és még két másik fiút bántalmazta szexuálisan.

A tárgyalás során a házaspár elismerte, hogy szexeltek nyilvános helyeken, de elmondásuk szerint csak azért, hogy elmulasszák Julie múltjából fakadó önértékelési problémáit. A most 60 éves nő azt is elismerte, hogy szexelt fiatal férfiakkal, de többször tagadta, hogy azok kiskorúak lettek volna.

Ez utóbbival kapcsolatban az egyik sértett azt mondta, hogy az áldozatok külső megjelenése alapján elképzelhetetlennek tartja, hogy Julie Wadsworth nem tudta, hogy kiskorúak. Ezt mondta az őket elítélő bíró is, aki szerint mindenki számára egyértelmű, hogy a bicikliző és fára mászó fiúk kiskorúak voltak. Szerinte a nő imádta a figyelmet és azt, hogy a fiúk vonzódtak hozzá, a férje pedig bátorította a tetteit.

A házaspárt gyermekkorúak szexuális bántalmazásáért ítélték el többségi döntéssel, büntetésüket külön fogják letölteni.

Rovatok