Index Vakbarát Hírportál

Lemondtak Theresa May legközelebbi tanácsadói

2017. június 10., szombat 15:00

Lemondott Theresa May brit miniszterelnök két legközelebbi tanácsadója, Nick Timothy és Fiona Hill, írja a BBC.

Nick Timothy lemondólevele nyilvános. "Nyilvánvalóan hatalmas csalódás volt a választási eredmény" - írja Timothy a brit választásról, ami a várakozásokkal ellentétben nem konzervatív diadalmenet volt, sőt parlamenti többségét is elbukta a kormánypárt. Azzal folytatja, hogy az okok feltárása sok hónapon át tartó, részletes vizsgálat tárgya lesz majd, de az ő azonnali reakciója mindenesetre a lemondás, felelősséget vállal a félresikerült konzervatív kampányban betöltött szerepéért.

A levél végén sajnálatát fejezte ki azok felé a konzervatív politikusok felé, akik elveszítették a széküket, megerősítette, hogy továbbra is támogatja a pártot, és arra biztatott minden konzervatívot, hogy jussanak túl ezen a nehéz időszakon, álljanak be egységesen a miniszterelnök mögé, és koncentráljanak az ország megosztottságának gyógyítására.

Fiona Hill lemondását a torik egyik szóvivője jelentette be.

A BBC úgy értesült, hogy Theresa Mayt figyelmeztették: vezetői válsággal nézhet szembe hétfőn, ha nem válik meg ettől a két embertől.

Az MTI ismertet egy felmérést, amelyet a ConservativeHome nevű független, de a Konzervatív Párthoz közel álló online politikai fórum és blog végzett széles mintán a párttagság körében. Ez arra jutott, hogy a Konzervatív Párt tagjainak 59,48 százaléka szerint Theresa Maynek le kellene mondania.

Rovatok