Index Vakbarát Hírportál

Halálos áldozata is van a 6,3-as földrengésnek

2017. június 12., hétfő 15:35 | aznap frissítve

Erős, a Richter-skála szerint 6,3-as erősségű földrengés volt az Égei-tengeren, a török partoktól nyugatra, a görögországi Leszbosz szigetének térségében,  írja  az Independent. Egy ember meghalt, legalább 12 sérültről tudni, írta az MTI.

A rengést Izmir török tartománytól Athénig, a görög fővárosig érezni lehetett a beszámolók szerint, írja a HVG. A rengés károkat és pánikot keltett Leszboszon, egy halálos áldozat és legalább 12 sérült van. Plomari városban épületek rongálódtak meg, és az emberek kirohantak a szabadba.

A rengés hipocentruma tíz kilométeres mélységben volt, az epicentrum Izmir várostól 84 kilométerre nyugatra volt. A pont száz kilométeres körzetében másfél millió ember él, jelentette az ENSZ katasztrófa-központja, a Globális Riasztási és Koordinációs Rendszer (GDACS). A törökországi Kandilli megfigyelő állomás szerint erős utórengések várhatóak.

Törökország nyugati részében egy geológiai törésvonal miatt szinte naponta vannak kisebb földmozgások. 1999-ben egy nagy rengésben húszezren haltak meg északnyugaton.

Rovatok