Index Vakbarát Hírportál

Belehalt sebeibe a több mint ötven lövést leadó virginiai támadó

2017. június 14., szerda 14:53 | aznap frissítve

Tüzet nyitott egy fegyveres szerdán a republikánusok kongresszusi baseballedzésén a virginiai Alexandriában – írja a CNBC. A lövöldözésben mások mellett egy képviselő is megsérült.

Ha nincs ott a capitoliumi rendőrség, mészárlás lehetett volna

– mondta Rand Paul, Kentucky szenátora. A helyszínen több képviselő és legalább két szenátor volt jelen, de szerencsére csak Steve Scalise sérült meg. A szintén ott tartózkodó Mo Brooks elmondta: a támadó több mint ötven lövést adott le, és Scalise mellett másik négy embert is megsebesített. 

Brooks leírása alapján a puskával felszerelt támadó először csak egyet lőtt, rögtön utána viszont legalább öt lövést adott le, ekkor hallotta Scalise üvöltését is. A férfinak sikerült elbújnia, rejtekhelyéről nézte végig, ahogy a vérző Scalise-nek sikerült elhagynia a pályát.

A rendőrség egyelőre annyit közölt az ügyben, hogy lövöldözés volt, valamint hogy a tettest letartóztatták, és már nem jelent fenyegetést. Később maga Trump jelentette be, hogy a 66 éves férfi a kórházban belehalt a helyszínen kitört lövöldözésben szerzett sérüléseibe.

Az ügyben jelenleg az FBI nyomoz, azt egyelőre nem tudják megmondani, hogy célzott támadásról van-e szó.

A kongresszus tagjai egyébként a minden évben megrendezett, demokraták és republikánusok közti nyári jótékonysági baseballmeccsre készültek, amit csütörtökön tartanak majd.

Elszomorít minket ez a tragédia. Együttérzünk a kongresszus tagjaival, a személyzettel, a capitoliumi rendőrséggel, a helyszínre érkezőkkel és minden más érintettel

– írta közleményében Donald Trump amerikai elnök. Trump persze a Twitteren is megszólalt. Azt írta, Scalise igaz barát és patrióta, és bár súlyosan megsérült, teljesen fel fog épülni.

Legutóbb hat éve történt hasonló eset, akkor Gabrielle Giffords, demokrata képviselőt lőtte fejbe egy fegyveres. Giffords csodával határos módon túlélte a támadást, hat ember azonban elhunyt, többen pedig megsebesültek.

Rovatok