Index Vakbarát Hírportál

May nyilvánosság előtt lefolytatott vizsgálatot ígér a londoni tűz miatt

2017. június 15., csütörtök 21:12

A brit miniszterelnök Theresa May szerint az embereknek meg kell adni minden lehetséges választ a kérdéseikre, ezért a nyilvánosság előtt lefolytatott vizsgálatot ígér a tegnap esti londni tűz esetében -írja a BBC.

May szerint az embereknek minél hamarabb meg kell tudniuk, hogy mi okozta a tragédiát, és hogy miért terjedt ilyen gyorsan a tűz. Az áldozatok száma valószínűleg nőni fog, a tűzoltók parancsnoka szerint nincs sok esély arra, hogy újabb túlélőket találjanak a kiégett házban. 

Megnevezték közben az első azonosított áldozatot, a 23 éves Mohhamed Alhadzsalit, aki nemrég a szíriai konfliktusok elől menekülve érkezett Londonba, hogy a University of West London hallgatója legyen. A férfi az épület 14. emeletén volt, és egy barátjával tartotta a kapcsolatot telefonon, akit megkért arra, hogy adja át üzenetét a családjának, amikor a tűz elérte a lakását. 

Az első vizsgálatok szerint egyelőre hat áldozatot azonosítottak, azonban még meg kell erősíteni további vizsgálatokkal az eredményt, valamint nagyon sok áldozat esetében nem lesz mód az azonosításra. A rendőrség parancsnoka arra kérdésre, hogy mennyi lehet az áldozatok száma, nem bocsátkozott becslésekbe, csak annyit mondott, hogy reméli hogy a végleges szám nem éri el a háromszorosát a most ismert számnak. 

Rovatok