Index Vakbarát Hírportál

Meglökték a kampányoló francia politikust, elesett, és elvesztette az eszméletét

2017. június 15., csütörtök 23:43

Egy férfi az arcába lökte a szórólapjait, amitől a francia nemzetgyűlési választások vasárnapi második fordulója előtt kampányoló Nathalie Kosciusko-Morizet jobboldali politikus elveszítette az egyensúlyát, és elesett, írja a BBC. Beütötte a fejét, és percekre elvesztette az eszméletét is.

Kosciusko-Morizet a jobbközép A Köztársaságiak (Les Républicains) párt választási szórólapjait osztogatta. A szórólapokat dühösen megragadó férfi többek között azt vágta a fejéhez, hogy az ő hibája, hogy a baloldali Anne Hidalgo most Párizs polgármestere, mert elveszítette vele szemben a 2014-es választásokat. Miután a nő elesett, a férfi azonnal elsietett a helyszínről.

Az esetről készült képeken az is látszik, hogy járókelők siettek oda segíteni az ismert politikusnak, akit kórházba szállítottak. A párizsi ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.

A volt környezetvédelmi miniszter vasárnap elveszítheti törvényhozói székét Emmanuel Macron centrista A Köztársaság lendületben (LRM) pártjának jelöltjével szemben. Gilles le Gendre a történtek miatt felfüggesztette a kampányát, és Édouard Philippe miniszterelnök is meglátogatta Kosciusko-Morizet-t a kórházban.

A vasárnapi második fordulóban Macron pártja akár kétharmados többséget is szerezhet, és ötven éve a legnagyobb győzelmet arathatja. A választás tétjéről itt írtunk bővebben>>>

Rovatok