Index Vakbarát Hírportál

Fodor Gábor vagy Donald Trump a nagyobb számmisztikus?

2017. június 18., vasárnap 22:27

A két, első ránézésre minden szempontból távolinak tűnő politikai zsenit, Fodor Gábort, a Liberálisok nevű párt alapítóelnökét és Donald Trump amerikai elnököt valami összeköti. És ez a valami a számok szeretete, vagy talán pontosabb lenne úgy fogalmazni, a számmisztikára való rácsavarodás, a különböző méretű számok vallási tisztelete.

Fodor Gábor a 2014-es választáson, az összefogósdi közepén csavarta ki a jelenlévők kezéből az értelmet a Blaha Lujza téren, amikor a párt főpolgármester-jelöltjével tartott sajtótájékoztatón arról kezdett beszélni, hogy hány ilyen-olyan módon versenyben lévő liberális jelölt van az országban. Nem indult rosszul, csak egy félreértéssel, majd miközben a saját tévedését kezdte korrigálni, az intravénásan beadott SZÁMOK kezdtek szétterjedni az ereiben, és kész is volt a baj. A kétjegyű számokból pillanatok alatt háromjegyű számok lettek, a végén már csak körülbelüli számokat hallottunk, azt is csak ilyen irányként kijelölve. Kötelező megnézni, évtized videója, 0:34-től kezdődik a Trainspotting:

Senkinek sem kellettek a Liberálisok szórólapjai a Blahán

Akkor még azt hittük, Fodor úrral már soha, senki nem veheti fel a versenyt, ám az Egyesült Államok megmutatta, hogy ha kell, kitermeli a saját rekorderét. Sőt, ha kell, elnököt csinál belőle. Olvasónk, Bogi hívta fel a figyelmemet arra, hogy Fodornak komoly vetélytársa akadt. A Vice friss, alig egyperces videójában összegyűjtötték, hogyan próbálja Trump lenyomni Fodort. Itt már olyan számokról lesz szó, amiket mi már csak hírből ismerünk:

Nincs egyedül a gondolattal, hogy szinte lehetetlen megmondani, ki állt be jobban a SZÁMOKTÓL, de mégis, muszáj szavazni. Segítségképpen egy-egy rövidke pillanatra nézzünk bele a két számlegenda műsorába:

Szavazzon, 

ki a nagyobb mágus?!

Ki a nagyobb számmisztikus?

  • 254
    Fodor Gábor
  • 231
    Donald Trump

Rovatok