Index Vakbarát Hírportál

Alagutat ásott négy, Bali szigetén raboskodó külföldi

2017. június 19., hétfő 10:43

Az indonéz rendőrség szerint megszökött egy ausztrál férfi és három másik külföldi elítélt egy alagúton keresztül a Bali szigetén lévő Kerobokan börtönből, írja a Guardian.

A négy rab a börtön orvosi klinikája mögött ásott egy 15 méter hosszú és kb. 75 centi széles alagutat, ami átvezetett a börtönfal mögé. A rendőrség által közzétett fotó szerint azonban az alagút inkább egy sáros vízzel teli lyukra hasonlít, így valószínűleg nem lehetett könnyű átjutni rajta.

A négy szökött rab között van a 33 éves ausztrál Shaun Davidson, akit a bevándorlási törvények megsértése miatt ítélték el tavaly szeptemberben, mivel egy másik férfi útlevelét használta. Társa egy 43 éves, pénzmosásért elítélt bolgár, egy 31 éves, drogterjesztésért elítélt indiai és egy 50 éves, szintén drogbűncselekményért elítélt maláj férfi volt. Mind a négy férfi ellen körözést adtak ki.

Indonéziában nem ritkák a fogolyszökések, a múlt héten 76 fogvatartott szökött meg a Jambi börtönből Szumátrán, májusban pedig egy másik szumátriai börtönből lépett meg 442 rab. A jogvédő szervezetek szerint Indonéziában túlzsúfoltak a börtönök, nem ritka, hogy 20 rab is van egy cellában.

Rovatok