Index Vakbarát Hírportál

Engedéllyel tartott fegyvert a francia rendőrfurgonba rohant terrorista

2017. június 20., kedd 11:09

Adam D. néven említi a francia sajtó azt a 31 éves francia férfit, aki hétfő délután Párizsban autójával egy rendőrségi furgonba rohant a Champs-Élysées-n. A támadásban rajta kívül senki nem sérült meg. 

A Le Monde cikke szerint Adam D. korábban nem volt büntetve, de nem volt ismeretlen a hatóságok előtt: 2015 óta radikális iszlamista körökben jelent meg, ezért nyilvántartották. A hatóságok gyanúja szerint 2015-ben a feleségével és a gyerekeivel Törökországba ment.

Adam D. édesapja szerint volt ugyan fegyvere, de azt engedéllyel tartotta. Ezt a nyomozást ismerő források is megerősítették a francia sajtónak, azt állítva, hogy 2012-ben szerzett engedélyt, amit 2017-ben meg is újított. 

Hétfő délután házkutatást tartottak a férfi házában Essone-ban, a családtagjai közül pedig négy embert őrizetbe vettek: az apját, a testvérét, a sogórnőjét és a volt házastársát. A család egyébként már legalább harminc éve Essone-ban lakik. 

A gyanúsított autójában a rendőrök különböző fegyvereket, köztük gépkarabélyt is találtak – ezekhez egészen biztosan nem volt engedélye. 

Rovatok