Index Vakbarát Hírportál

Már megint tüntetnek horvát taxisok az Uber ellen

2017. június 21., szerda 19:56

Spontán tüntetést tartottak az Uber ellen a horvát taxisok Zágrábban, ezzel komoly fennakadásokat okozva a horvát fővárosban, írja az MTI. Nem ez az első eset, hogy a taxisok nekimentek az Ubernek, olyan is előfordult már, hogy konkrétan rátámadtak az Uber-sofőrökre. 

A taxisok Zágráb egyik legforgalmasabb kereszteződését választották, ahol több száz kocsit sorakoztattak fel. Ami lehetett volna több is, ugyanis más horvát városokból is érkeztek taxisok tüntetni, csak sokukat visszafordították a rendőrök a Zágrábhoz közeli fizetőkapuknál.

10 nap ultimátum

Bozo Miletic, a horvát iparkamara személyi fuvarozás szekciójának elnöke szerint már két éve - amióta Horvátországban megkezdte működését az amerikai székhelyű Uber - illegálisan működik a cég. A taxisok tíz nap haladékot adtak a kormánynak, hogy számolja fel az Uber működésének teret engedő joghézagokat, különben folytatják a demonstrációt.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő a szerdai kormányülésen kijelentette, hogy az Uber használata Horvátországban tényleg törvényekbe ütközik, és ezért már több büntetést is kiszabtak a cégre. Ami igaz is, hisz 2015 óta 170 esetben volt hatósági ellenőrzés az Uber ellen, és összesen 5,2 millió kuna (215 millió forint) pénzbírságot szabtak ki a cégre, valamint elkoboztak 11 kocsit is.

Ez mondjuk nem nagyon zavarta eddig az Ubert, aminek 100 ezer felhasználója és 1500 sofőrje van az ország több városában.

Rovatok