Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a kórházból Fülöp herceget

2017. június 22., csütörtök 14:32

Hazatérhetett a kórházból csütörtökön Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet 96 esztendős férje, akit fertőzéses tünetekkel kezeltek - írja az MTI.  Fülöpöt kedd este szállították a VII. Eduárd király nevét viselő londoni kórházba a királyi házaspár windsori rezidenciájáról, de a Buckingham-palota hivatalos tájékoztatása szerint csak elővigyázatossági intézkedésről volt szó.

Fülöp herceg két éjszakát töltött kórházban, csütörtökön visszatért Windsorba.

Az udvar csak annyit közölt, hogy a panaszok egy hosszabb ideje fennálló egészségi problémából eredtek. De nem sürgősségi ellátásra szorult, hanem orvosa tanácsára vonult be kivizsgálásra a kórházba.

A herceg a kórházi kezelés miatt nem vehetett részt az új parlamenti évad szerdai megnyitóján, amin a 91 esztendős II. Erzsébet királynő ismertette kormánya törvényalkotási programjának fő elemeit.

A királynő a Lordok Házában olvasta fel a kormány tervét, de ezúttal nem Fülöp, hanem Károly trónörökös, a házaspár elsőszülött fia ült az uralkodó mellett.

Néhány hete bejelentették, hogy Fülöp ősztől visszavonul a közszerepléstől. A herceg augusztus végéig eleget tesz az előre egyeztetett programjában szereplő összes nyilvános megjelenési kötelezettségének, utána azonban már nem fogad el meghívásokat ilyen eseményekre, bár az udvar azt nem zárja ki, hogy egyes nyilvános eseményeken Fülöp a későbbiekben is megjelenhet.

Rovatok