Index Vakbarát Hírportál

Trump lányának divatcége egy az egyben ellopta egy olasz cipő dizájnját

2017. június 25., vasárnap 12:40 | aznap frissítve

Egy New York-i kerületi bíró beidézte egy plágiumügy tárgyalására Donald Trump lányát. Ivanka Trump azzal az indokkal nem akart elmenni a tárgyalásra, hogy az elnök tanácsadójaként halaszthatatlan közfeladatai vannak, ám a bíró ezt nem fogadta el. 

Ivanka Trump  IT Collection LLC nevű  divatcégét azért perelte be tavaly az olasz  Aquazzura luxusmárkákat gyártó cég, mert az amerikaiak az egyik női cipőjükhöz kísértetiesen hasonlító modellt hoztak forgalomba.

Az olasz vállalat Wild Thing fantázianevű női cipője kifejezetten népszerű termék. Az USA-ban 785 dollárért (kb. 217 ezer forint) forgalmazott cipőt számos híres színésznő, modell és popsztár viselte. Ivanka Trump cége ezt másolta le szinte az utolsó részletig, és Hettie fantázianéven 145 dollárért (kb. 40 ezer forint) árulja. 

Ivanka Trump korábban azt nyilatkozta: őt sem a cipő koncepciójának, sem dizájnjának kidolgozásába, sem gyártásába nem vonták be, ezért nem is tud érdemben nyilatkozni erről a bíróság előtt. A bíróság szerint azonban az ő beleegyezése nélkül ez a cipő nem kerülhetett forgalomba, így a bíró úgy döntött: Ivanka Trumpnak legkésőbb októberig meg kell jelennie a bíróság előtt egy kétórás meghallgatásra. 

Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy egy kínai munkajogi aktivistát letartóztattak, kettőnek pedig nyoma veszett, miután abban a kínai cipőgyárban történt visszaélésekkel kapcsolatban nyomoztak, ahol többek között Ivanka Trump saját tervezésű cipőit is gyártják. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a gyárban túlórára kényszerítik a munkásokat, de nem fizetik ki nekik az extra órákat. Aki nem vállalja a túlórát, azt kirúgással fenyegetik, a dolgozók betegszabadságra sem mehetnek.  

Rovatok