Index Vakbarát Hírportál

Szeptemberig elkészülnek a Trump-fal prototípusai

2017. június 28., szerda 01:04

Szeptemberre el kell készülnie az amerikai-mexikói határra tervezett védőfal prototípusainak, közölte az Amerikai Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatala (Customs and Border Protection, CBP). Ezeket San Diego határában állítják majd fel, a végső megbízásért pedig 4-8 cég versenyezhet majd.

Nem véletlenül San Diegóra esett a választás, a kaliforniai város mellett az elmúlt évben közel 800 illegális határsértés történt a nem megfelelő biztonságú védőzónán keresztül.

A tét nem kicsi, a teljes határ megerősítése három év alatt 21,6 milliárd dollárba kerülhet, igaz, erre egyelőre a Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security, DHS) csak 20 millió dollár elkülöníthető forrást talált. A kormány 1,6 milliárd dollár elkülönítésére kért engedélyt a kongresszustól, de ezt még nem szavazták meg.

Donald Trump az elnökválasztási kampányában végig azt mondta, hogy Mexikóval fizetteti ki a fal költségeit, később ezt arra módosította, hogy majd egyszer, egyelőre az amerikai kormány állja a számlát, hogy elindulhasson az építkezés.

Rovatok