Index Vakbarát Hírportál

Robbantásos merényletben meghalt egy ukrán titkosügynök

2017. június 28., szerda 17:04

Robbantásos merényletben meghalt az ukrán titkosszolgálat egy ezredese a Donyec-medencében, írta az MTI szerda délután. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egy ezredese, Jurij Voznij szolgálatteljesítés közben vesztette életét, három másik személy pedig megsérült, amikor felrobbant velük az autójuk a kelet-ukrajnai harcok kövezetében.

Az első feltételezések szerint robbantásos merénylet végzett az ezredessel. A katonai ügyészség vizsgálja az ügyet. Viznij már a 23. titkosszolgálati munkatárs, aki szolgálat közben vesztette életét.

Kedden Kijevben Makszim Sapoval, az ukrán védelmi minisztérium alá tartozó katonai hírszerzés 39 éves ezredese halt meg, amikor autóját ismeretlen merénylők felrobbantották, az lb.ua ukrán hírportál szerint a férfi koordinálta a Donyec-medence fegyveres konfliktusában a szakadár területeken katonai felderítését. "Sapoval munkájának köszönhetően Ukrajna sikeresen bizonyította Hágában azt, hogy Oroszország közvetlenül szerepet játszik agresszorként, azaz támadóként a kelet-ukrajnai válságban" - mondta a hírportál által nem megnevezett forrás. Az ukrán ezredes a forrás szerint nemcsak megtervezte, de maga is részt vett a felderítő rajtaütésekben mélyen a szakadár ellenőrzés alatt álló kelet-ukrajnai területeken belül. 

Rovatok