Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump elképesztő stílusban gyalázott egy újságírónőt

2017. június 29., csütörtök 23:48

Donald Trump amerikai elnök még republikánus politikusok körében is tiltakozást és elhatárolódást váltott ki, miután a Twitteren próbált megalázni egy újságírót, amiért az kritikus volt az elnökségével, írja az MTI.

Mika Brzezinskiről, a MSNBC televízió egyik műsorvezetőjéről írt kicsit széteső mondatokkal. A posztot azzal kezdte, hogy nem nézi a műsort, de azt hallotta, hogy kritizálták őt, majd úgy folytatta:

Az meg hogy lehet, hogy újév táján az alacsony IQ-val rendelkező Mika és Pszicho Joe három nap egymás után is próbált csatlakozni hozzám Mar-A-Lagóban? Csúnyán vérzett egy ráncfelvarrás után. Nemet mondtam."

Pszicho Joe-nak a nő férjét és műsorvezetőtársát, Joe Scarborough-t nevezte.

I heard poorly rated @Morning_Joe speaks badly of me (don't watch anymore). Then how come low I.Q. Crazy Mika, along with Psycho Joe, came..

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. június 29.

...to Mar-a-Lago 3 nights in a row around New Year's Eve, and insisted on joining me. She was bleeding badly from a face-lift. I said no!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. június 29.

A poszt után egy sor republikánus politikus is értetlenségének és bírálatának adott hangot. Ben Sasse nebraskai szenátor a Twitteren azt írta: „Kérem, most már legyen vége. Ez nem normális, és nem méltó a hivatalához.” Lindsey Graham Dél-Karolinából úgy foglalt állást, hogy az elnök üzenete nem Amerika nagyságát testesíti meg, hanem mindazt, ami félresikerült az amerikai politikában. Susan Collins maine-i szenátor szerint pedig ha valaki nem jön ki jól a sajtóval, akkor is tiszteletet kell mutatnia és udvariasnak kell lennie. Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke kijelentette: nyilvánvalóan nem ért egyet az elnök kijelentésével.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház helyettes szóvivője viszont védelmébe vette Trumpot azzal, hogy az elnök pusztán az őt ért támadásokra reagált.

A csatorna, ahol a nő és férje dolgozik, így reagált: „Szomorú nap ez az Egyesült Államoknak, amikor egy elnök munkája helyett azzal vesztegeti idejét, hogy valakit vegzáljon, hazudjon róla, és kicsinyes személyes támadásokkal illesse.” Az MSNBC tévé PR-vezetője pedig azt írta: sosem gondolta volna, hogy egyszer méltóságán alulinak tartja majd, hogy válaszoljon az Egyesült Államok elnökének.

Rovatok