Index Vakbarát Hírportál

Lelőttek egy magyar pincért Spanyolországban

2017. június 30., péntek 12:09 | aznap frissítve

Egy 30 éves magyar férfit lelőttek, egy 39 éves magyar nőre pedig rálőttek a Barcelonához közeli Vilanova i la Geltrúban - írja a 24.hu a La Vanguardia alapján. 

Az eset még csütörtök kora délelőtt történt, egy helyi bárnál, a Sindicat del Vinél, az áldozat pincérként dolgozott, a meglőtt nő, Gabriella a hely tulajdonosa. A Facbookjukon múlt éjjel azt írták, a nő életveszélyes állapotban volt, de a golyó nem talált el létfontosságú szervet, ezért bizakodóak. 

A lövöldöző elmenekült, és nagy erőkkel keresik a barcelonai rendőrök. A támadó indítékai egyelőre nem ismertek. Nem hivatalosan annyit lehet tudni, hogy személyes ellentét lehetett a lövöldöző és a meglőtt magyarok között.

A lövöldözés után készült ez a videó:

A Külgazdasági és Külügyminisztérium is megerősítette az MTI-nek, hogy a lövöldözés halálos áldozata egy magyar állampolgár. Azt írták, a barcelonai konzul is a helyszínen tartózkodik, a barcelonai főkonzulátus munkatársai pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot a hatóságokkal, valamint minden hozzátartozóval. A KKM szerint a rendőrség különleges egysége nyomoz az ügyben.

Rovatok