Index Vakbarát Hírportál

Izrael ismét csapást mért Szíriára

2017. július 2., vasárnap 00:47

Izrael ismét csapást mért a szíriai kormányerők egyik állására azután, hogy Szíriából ismét gránátok csapódtak be a Golán-fennsík izraeli ellenőrzés alatt álló részén – írja az MTI.

A Szíriából érkező két aknagránát nyílt területen csapódott be. Senki sem sérült meg. Úgy vélik, a gránátokat a vitatott terület szíriai részén a kormányerők és a felkelők közötti harc során lőtték ki, nem Izrael volt a célpont. Az izraeli haderő válaszcsapást mért a szír kormányerők egyik ütegére.

Ronen Manelisz dandártábornok, az izraeli hadsereg szóvivője azt mondta: Izrael kitart a be nem avatkozás politikája mellett a szíriai konfliktussal kapcsolatban, de nem fogja eltűrni, hogy szuverenitását megsértsék.

Izrael határai bárminemű megsértéséért a szíriai vezetést teszi felelőssé, és ennek megfelelően fog eljárni.

A mostani volt a hatodik alkalom, hogy Szíriából találat érte a Golán-fennsík izraeli területét. A Szíria délnyugati csücskében fekvő,  stratégiai jelentőségű terület nagy részét Izrael az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban foglalta el, majd a megszállt területeket annektálta, amit viszont a nemzetközi közösség nem ismer el.

Rovatok