Index Vakbarát Hírportál

A görög parti őrség rálőtt egy török hajóra

2017. július 3., hétfő 20:40

Figyelmeztető lövéseket adott le a görög parti őrség hétfőn egy török teherhajóra, amiről azt feltételezték, hogy kábítószert csempész. A török külügyi tárca elítélte a görög hatóságok lépését, szerintük ugyanis aránytalan volt, számolt be róla az MTI. 

Az incidens idején a gyanús hajó alig hat kilométerre volt Rodosztól a görög felségvizeken. A görög parti őrség szóvivője a dpa német hírügynökségnek elmondta: információjuk volt arról, hogy a hajó, ami a lövések ellenére elmenekült, kábítószert szállított. 

A török minisztérium szerint igazolhatatlan cselekedet rálőni egy fegyvertelen teherhajóra, amely két török kikötő között szállított árut. "Az egyetlen vigasz, hogy senki sem vesztette életét, vagy sebesült meg az incidensben" - tette hozzá a tárca.

A török NTV hírtelevízió képeket mutatott a nap folyamán a teherhajóról, amelynek törzsét a kapitány szerint 16 találat érte. Az Anadolu állami hírügynökség úgy tudja, hogy válaszul a török parti őrség két egységét, és a haditengerészet egyik hajóját vezényelték ki az Égei-tengerre. 

Rovatok