Index Vakbarát Hírportál

Kiégett egy busz Bajorországban: 18 ember meghalt

2017. július 3., hétfő 09:35 | aznap frissítve

Meg nem erősített hírek szerint feltehetően 18 ember meghalt, amikor kamionnal ütközött egy turistabusz Bajorországban, írja a Sky News. Ezt a rendőrség is megerősítette Twitter-csatornájukon keresztül. Az MTI azt írja, hogy a buszon 46 utas és két sofőr tartózkodott, észak felől Nürnberg felé tartottak. A régió - Felső-Frankföld - rendőrkapitányságának adatai szerint az utasok 41 és 81 év közötti német állampolgárok, többnyire Szászország tartományból származnak.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint balesetnek 30 sérültje van, köztük számos súlyos sérült, ketten életveszélyes állapotban vannak.

Schweres Busunglück auf der #A9. Dabei ist ein #Reisebus vollständig ausgebrannt. Die #Polizei befürchtet mehrere Tote. pic.twitter.com/LYT9vGPo26

— ZDF heute (@ZDFheute) 2017. július 3.

A baleset az A9-es autópályán történt Stammbach és Münchberg közötti szakaszán. Hírügynökségi jelentések szerint a busz teljesen kiégett, a ZDF videóján a busz füstölgő váza látható. Egyelőre nem tudni mi okozhatta a tüzet.

Az autópályát mindkét irányban lezárták, számos tűzoltó- és mentőautó, valamint mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Angela Merkel kancellár szóvivője útján kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak. Merkel mielőbbi teljes gyógyulást kívánt a sérülteknek, és köszönetet mondott a mentésben résztvevőknek.

Áder János köztársasági elnök is kifejezte részvétét. Frank-Walter Steinmeier német államfőnek küldött levelében azt írta, mély megrendüléssel értesült arról, hogy a Münchent Berlinnel összekötő autópályán egy turistabusz súlyos, sok német állampolgár halálát és sérülését okozó balesetet szenvedett. 

"A tragédia kapcsán ezúton kívánom kifejezni őszinte részvétemet és együttérzésemet Önnek és az elhunytak hozzátartozóinak. A szerencsétlenség sérültjeinek mielőbbi felgyógyulást kívánok" - olvasható Áder János levelében, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el az MTI-hez.

Rovatok