Index Vakbarát Hírportál

Összedőlt egy lakótorony Nápoly mellett, két család a romok alatt

2017. július 7., péntek 10:48

Cikkünk frissül.

Egy négyemeletes toronyépület összedőlt Nápoly közelében péntek reggel, írta az Express. A dél-olaszországi városban helyi idő szerint 5 óra 20 perckor rogyott össze egy lakóépület, legalább nyolcan a romok alatt ragadtak, két család tagjait keresik, köztük gyerekeket, írta a helyi sajtó. A romok alatt rekedteket álmukban érhette az épület összeomlása. Egyelőre nem jelentettek sérüléseket.

A Rep TV felvételén az látszik, reggel a helyiek próbálják elhordani az épület maradványait, és kiszabadítani a törmelékek alá zártakat. Az olasz tűzoltóság teljes erővel dolgozik a helyszínen. A közeli Circumvesuviana (Vezúv körüli) vasútvonalat lezártak, a közelben lakók elmondták, az összeomlás előtt nem sokkal vonat robogott el az épület mellett.

Families feared trapped in collapsed Naples tower block

null

Egy Torre Annunziata-i lakos az olasz sajtónak elmondta, az épület összedőlése hangos robajjal járt, nem sokkal az elhúzó vonat hangja után ütötte meg a fülét. Nagyjából 70 civil segít a romok eltakarításában, kézzel, vödrökkel hordják el a törmeléket. A munkálatokat a legnagyobb csendben végzik, hogy meghallják az esetleges segélykiáltásokat.

A közeli lakóépületek stabilitásának vizsgálatába kezdett a tűzoltóság. Egyes helyi lapok azt írják, az összedőlt toronyházon éppen felújítási munkálatokat végeztek.

Rovatok