Index Vakbarát Hírportál

Az idén már 22 nőt ölt meg saját családtag Szerbiában

2017. július 13., csütörtök 13:48

Csak az idén már huszonkét nőt halt meg meg családon belüli erőszak következtében Szerbiában, írja az MTI. Júliusban a második nő halt meg, akit a volt párja gyilkolt meg, ezért sürgős lépésekre van szükség, jelentette be Zoran Djordjevic szociálisügyi miniszter a helyi közszolgálati tévében.

A két júliusi eset abban is egyezik, hogy mindkettejüket szociális központban gyilkolták meg. Az egyiket egy kővel ütötte agyon a férj a három gyerekük szeme láttára, amikor a nő láthatásra vitte a gyerekeket a szociális központba. Szerdán hasonló eset történt egy másik intézményben. Akkor a férj késsel támadt a nőre, az ötéves gyermeküket megfojtotta, és még az intézmény három dolgozójára is rátámadt.

A szociálismunkások csütörtökre egyórás sztrájkot jelentettek be azt követelve, hogy fokozzák a biztonsági intézkedéseket a szociális központokban.

Szerbiában éppen június elsején lépett életbe a családon belüli erőszakról szóló új törvény, amelynek legfőbb pontja, hogy az erőszaktevőt eltávolítják az otthonából, és nem az áldozatnak kell biztonságos menedéket keresnie.

Rovatok