Index Vakbarát Hírportál

Visszatért Észak-Koreába a bűnbánó celeb

2017. július 19., szerda 07:36

Dél-Koreai valóságshow-k sztárja volt az az észak-koreai nő, aki három év után visszatért hazájába. Egyelőre nem tudni, hogyan ment vissza a zárt kommunista rezsimben élő országba, ahol nyilvánosan gyónta meg nyugati tévelygéseit.

„Arra gondoltam, hogy jókat ehetek és sok pénzt kereshetek, de valójában csak bárok körül lófráltam, ami fizikailag és szellemileg is elszívta minden erőmet” – vallotta meg a nyugati világban átélt boldogtalanságot Jeong Hye-Sung, aki Dél-Koreában olyan valóságsóban is szerepelt, ahol más észak-koreaiakkal vacsora közben beszéltek a hazájukban átélt nehézségekről.

A dél-koreai sajtó most találgat, hogy eleve kémkedni volt Délen vagy erővel vitték vissza északra, esetleg az ott élő szüleivel megzsarolva volt kénytelen hazatérni.

2012 óta 25 észak-koreai tért vissza hazájába – írta a CNN, megjegyezve, hoyg a beilleszkedés rendkívül nehéz az északiaknak a külvilágban, beleértve az azonos nyelvet beszélő Dél-Koreát. Az áttelepültek 20 százalékának vannak öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai, ami háromszorosa az öngyilkossági listán szintén elöl lévő délnek.

Rovatok