Index Vakbarát Hírportál

Az oroszok miatt van jelenése Trump fiának és vejének a szenátus előtt

2017. július 20., csütörtök 10:57

Donald Trump amerikai elnök fiát, ifjabb Donald Trumpot, Jared Kushnert, az elnök vejét és Paul Manafortot, Trump korábbi, orosz kapcsolatai miatt távozni kényszerült kampányfőnökét is meghallgatják jövő héten az amerikai szenátus bizottságai, írja az MTI a szenátusra hivatkozva. 

Manafortot és a fiatalabb Trumpot a hírszerzési bizottság fogja meghallgatni. Kushnernek pedig, aki Trump egyik legközelebbi tanácsadója, az igazságügyi bizottság előtt kell megjelennie hétfőn. A bizottság annak a találkozónak a történéseit akarja kideríteni, amiről múlt héten ifjabb Donald Trump osztotta meg a levelezését.

A levelezés szerint ifjabb Donald Trump tavaly júniusban, az apja elnökjelöltté választása utáni napokban abban a tudatban találkozott Veszelnyickajával, hogy a nő terhelő információkat adhat át neki Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltről. Az NBC korábbi híradása szerint a találkozón jelen volt Jared Kushner, az amerikai elnök veje és Paul Manafort, Trump korábbi, az orosz kapcsolatai miatt távozni kényszerült kampányfőnöke is.

Az érintett orosz jogász, Natalja Veszelnyickaja is megszólalt az ügyben: ő áll az amerikai törvényhozás rendelkezésére, ha hallani szeretnék a valódi történetet.

Rovatok