Index Vakbarát Hírportál

A KGB-utód is ügyfele volt a Trump fiával találkozó orosz ügyvédnőnek

2017. július 21., péntek 19:20

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) évekig az ügyfele volt annak az orosz ügyvédnőnek, akitől Donald Trump amerikai elnök legidősebb fia terhelő információkat remélt Hilary Clintonról, írja az MTI a Reutersre hivatkozva.

A brit hírügynökség rendelkezésére bocsátott orosz bírósági dokumentumokból kiderült, hogy Natalja Veszelnyickaja ügyvédnő sikerrel képviselte az FSZB-t 2005 és 2013 között egy moszkvai ingatlan tulajdonjogáért folytatott jogvitában. Azonban nincs olyan feltételezés, hogy a nő az orosz kormány vagy a titkosszolgálatok alkalmazottja lenne.

A Reuters azt sem tudta kideríteni, hogy Veszelnyickaja más munkát végzett-e az FSZB számára, illetve ki használja jelenleg az említett ingatlant. Ezzel kapcsolatban  Veszelnyickaja nem válaszolt a Reuters kérdéseire, az FSZB pedig egyáltalán nem reagált az interjúkérésre.

Ifjabb Donald Trump elektronikus levelezése szerint az elnökjelölt fia tavaly júniusban beleegyezett, hogy a New York-i Trump-toronyban találkozik Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnővel.  Veszelnyickaja a levelezés publikálása után közölte, hogy magán ügyvéd és soha nem állt a rendelkezésére terhelő információ Clintonról. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője pedig kijelentette, hogy az ügyvédnőnek soha semmi dolga nem volt velük.

Rovatok