Index Vakbarát Hírportál

A lehallgatások kínos helyzetbe hozták az amerikai igazságügy-minisztert

2017. július 22., szombat 11:44

A miniszter korábbi állításait cáfolva kiderült, hogy Jeff Sessions mégis tárgyalt az oroszokkal az elnökválasztás előtt Trump kampányával kapcsolatban. A Washington Posthoz eljutott információk szerint ezt lényegében éppen az amerikai kémelhárítás fedte fel, amikor lehallgatták Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövetet. 

A titkosszolgálati információk szerint Kiszljak moszkvai feljebbvalóinak számolt be két találkozóról Sessions-szel. A 2016 áprilisi és júliusi találkozókon Trump kampányáról és közelebbről meg nem határozott orosz ügyekről tartottak megbeszélést. Sessions ekkor Trump külpolitikai tanácsadójaként működött.

Az igazságyügy-miniszter korábban tagadta hogy bármikor egyeztetett volna az orosz kormány képviselőivel a kampányról. A találkozókról sem a biztonsági átvilágítása, se a szenátusi meghallgatásán nem beszélt.

Trump és Ororszország kapcsolata, az oroszok szerepe a Trump-kampány sikerében az egyik legforróbb téma az elnök megválasztása óta, mely erősen korlátozza azt a mozgásteret is, melyben Trump fel tud lépni kül- és belföldön.

Rovatok