Index Vakbarát Hírportál

Láncfűrésszel támadt járókelőkre egy férfi Svájcban

2017. július 24., hétfő 13:08 | aznap frissítve

Legalább öt ember megsebesült, ketten súlyosan, amikor egy felfegyverzett ember az utcán járókelőkre támadt Schaffhausenben.

Ansicht der Polizeisperre in der Vorstadt #Schaffhausen pic.twitter.com/1Ojh248jwQ

— Sebastian (@s_j_kummer) 2017. július 24.

A Le Temps azt írja, hétfő délelőtt történt az eset, nem messze a McDonald'stól. Egy helyi lap szerint láncfűrésszel támadt az elkövető, ezt az információt a rendőrség aztán megerősítette a CNN-nek.  

"Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történt" - mondta el egy rendőrségi szóvivő, aki tudatta, hogy a rendőrséget 10.39 órakor értesítették, és több tucat rendőr- és mentőautó vonult ki a helyszínre.

Az ámokfutással gyanúsított férfiról képet is kiadott a rendőrség. Az 51 Franz Wrousis 190 centiméter magas, a rendőrség szerint veszélyes, agresszíven reagálhat, ha megpróbálják megállítani. Korábban két alkalommal is büntetve volt lőfegyverrel való visszaélésért.

A rendőrség szerint valamilyen biztosítással kapcsolatos ügy állhat a mostani támadás mögött. A férfinek nincs állandó lakcíme, az erdőben él.   

A gyanúsított fehér Volkswagen Caddy furgonját már megtalálták a rendőrök, de ő továbbra sincs meg. Az óváros bizonyos részeinek lezárását azóta megszüntette a rendőrség, de a város fölött továbbra is rendőrségi helikopter köröz. Legalább 100 rendőr van szolgálatban az utakon az eset miatt.

Borítókép: rohamrendőr Schaffhausenben. Fotó: Arnd Wiegmann / Reuters.

Rovatok