Index Vakbarát Hírportál

Egy ember meghalt a csarnóházai ítéletidőben

2017. július 24., hétfő 10:16

A romániai Csarnóházára vasárnap csapott le az ítéletidő: több nyárfát gyökerestől kicsavart és az út két oldalán lévő kempingek sátraira, illetve az autókra döntött. A szemtanúk szerint a jégesőt tornádószerű vihar kísérte. A turisták egy része bemenekült a faluba, mások az autókban, sátrakban maradtak. Egy 36 éves nagyváradi férfi a kocsijában vesztette életét, amikor rádőlt egy fa, írja az MTI.

A vihar miatt megsérült 16 ember. Az egyik kempingben egy fa sátrat temetett maga alá, három ember súlyosan megsérült, őket a nagyváradi megyei kórházban ápolják. Egyikük állapota válságos: a 23 éves nő súlyos agyrázkódást szenvedett, éjjel megműtötték.

A sebesültek között hét gyerek van, a legkisebb egy hét hónapos csecsemő. Kilenc embert mentők szállítottak kórházba, heten maguk jelentkeztek a sürgősségi osztályokon.

Csarnóházán egy egyházi rendezvényre gyűltek össze a hívek csütörtöktől kezdődően, de többségük vasárnap hazautazott. Az ítéletidő miatt bajba kerültek mentésében összesen 90 ember vett részt.

Rovatok