Index Vakbarát Hírportál

Szlovákia egyik legdurvább sorozatgyilkosát kaphatták el

2017. július 24., hétfő 21:38

A 39 éves Miroslavot 3 ember megölésével is gyanúsíthatják Szlovákiában, bár egyelőre csak gyerekkínzás a vád, írja az SME-re hivatkozva a Parameter.sk.

"Az egyes esetek nagyon brutálisak, nem is szeretném jellemezni őket" - mondta el Peter Hraško a rendőrségtől. Miroslav Zliechov (azaz a Trencsénben lévő Zsolt) mellett élt eddig, de jó eséllyel élete végéig börtönben ülhet már, mivel Szlovákia történetének egyik legkeményebb bűnözője lehet.

Arra figyeltek fel először, hogy ahol a férfi pillanatnyilag él, ott kezdenek eltűnni az emberek. Hét évvel ezelőtt, az akkori barátnőjére kezdett féltékenykedni. Ezért nem csak verte őt, hanem amikor már nem tudta meggyőzni, hogy maradjon vele, akkor valószínűleg meg is fojtotta. 

Aztán 2010-ben a neten megismerkedett egy másik nővel, aki arra panaszkodott neki, hogy veri a barátja. Miroslav azt ígérte, hogy elintézi az ügyet. Amikor a nő felhívta, hogy megint megverte a férfi, Miroslav odament és azt a férfit is megfojtotta. Később a neten összeismerkedett egy másik nővel is, akit felhívott a bérelt lakásába, és ott fojtotta meg. A hullákat feldarabolta, elégette, a hamvaikat pedig szétszórta. Ezeket az embermaradékokat kutatja épp a rendőrség. 

Miroslav és jelenlegi élettársa annak nyolcéves fiát is többször kínozták, a férfi pedig  a fegyházban beismerte a többi tettét is. Illetve lehet még valami a bűnlajstromán, az egyik nőjének ugyanis a másfél éves kislánya is eltűnt. 

Rovatok