Index Vakbarát Hírportál

Ezek a buzik fasisztákat ölnek

2017. július 25., kedd 23:54

A 444 szúrta ki azt a képet, amit egy LMBTQ anarchista zsoldos hadsereg rakott ki Twitterre. A The Queer Insurrection and Liberation Army (TQILA, Queer Felkelés és Felszabadulása Serege) tagjai Rakkában fotózták le egyszerű felirattal felfújt lepedőjüket: "Ezek a buzik fasisztákat ölnek". Ezzel utalnak Woody Guthrie folkzene- és lázadásügyi ősapa szállóigévé vált soraira, aki gitárjára írta fel, hogy "This machine kills fascists", azaz "Ez a gép fasisztákat öl".

A TQUILA az International Revolutionary People's Guerilla Forces (IRPGF, Nemzetközi Forradalmi Népi Gerilla Erők) 2015-ben alakult anarcho-kommunista milícia melegtagozata, az IRPGF pedig az International Freedom Battalion nevű  ISIS-ellenes katonai szervezőcsoport alá tartozik.

Azt nem tudni, a TQILA hány taggal harcolt az ISIS ellen, szóvivőjük azt nyilatkozta, sokan jelenleg is Rakkában de a szerepe azért is kiemelten fontos, mert az Iszlám Állam tiltotta a homoszexualitást, a gyakorlását vagy gyanúját pedig kivégzéssel büntette. Az ISIS-uralta területekről ezért sokaknak nemi identitásuk vagy orientációjuk miatt kellett elmenekülniük. 

A csoport a szóvivő szerint azután alakult meg, hogy fasiszták és szélsőséges erők világszerte a meleg közösségre támadtak, és sok embert gyilkoltak meg, arra hivatkozva, hogy "betegek, természetellenesek". Közleményükben nem csak a dzsihádistákra, de azokra a keresztény konzervatívokra is kitértek, akik a világ másik felén lépnek fel a meleg közösségek ellen. 

Rovatok