Index Vakbarát Hírportál

Nagy erőkkel keresi a svéd posta egy elhunyt nagymama hamvait

2017. július 26., szerda 14:57

Jelenleg is keresi a Postnord nevű svéd-dán postaszolgálat annak a 83 éves asszonynak a hamvait, aki június 10-én Hannoverben hunyt el, ott el is hamvasztották, azóta azonban még mindig nem érkezett meg a családhoz – írja a Local.

Az urnát tartalmazó csomagot június 29-én adták fel Németországban, július elsején pedig rendben meg is érkezett Svédországba. A Stockhomtól 460 kilométerre fekvő Kramfors városáig nem is volt vele probléma, ott azonban eltűnt és azóta sem derült ki, hogy merre lehet éppen.

Nem tudom mi történhetett azután. Heti három négy alkalommal hívtam a postát, de az is időbe telik, hogy kapcsoljanak valakit. Ma azt mondták, a csomag elért Segeltorpba, de mikor odatelefonáltam, nem volt egyértelmű, hogy ott lenne.

– mondta az elhunyt asszony fia. A keveredés különösen fájó a családnak, így ugyanis a július elejére tervezett temetést el kellett halasztaniuk.  A hamvasztást végző cég megerősítette, hogy mindig így adják fel az ilyen csomagokat, így a család most a Postnordtól követelne kártérítést.

A felelős vállalat is megszólalt az ügyben, elmondásuk szerint most az a legfontosabb, hogy megtalálják a csomagot. Szóvivőjük azt is elmondta, szeretnék kideríteni az okokat is, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen.

Rovatok