Index Vakbarát Hírportál

Hegedűjével verték meg a rendőrök a venezuelai tüntetések egyik arcát

2017. július 29., szombat 17:22

A tüntetések egyik szimbolikus alakjává vált az a hegedűs Venezuelában, aki a könnygáz, és a körülötte szálló gumilövedékek közepette játszott, általában a venezuelai himnuszt. A 23 éves Wuilly Arteagát a héten őrizetbe vették, és jogvédők szerint saját hegedűjével verték meg a rendőrök, írja a Reuters.

A Penal Forum nevű szervezet szerint a haját öngyújtóval gyújtották meg, és úgy összeverték, hogy a jobb fülére nem hall. A Reuters megkereste a kormányt is, egyelőre nem reagáltak.

A fiatal férfi már múlt héten megsérült, miközben hegedült a tüntetéseken. Később a Twitterre kirakott egy videót a kórházból, és azt mondta, hogy semmi sem állíthatja meg a Venezuela függetlenségéért folyó harcukat.

Április eleje óta több mint 110-en haltak meg a tüntetéseken, és több mint 4800 embert fogtak el. Közülük a Penal Forum szerint 1300-an még mindig őrizetben vannak. Pénteken a venezuelai rendőrség könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatta a tüntetőket, akik úttorlaszokat emeltek Caracasban. Legalább két ember megsérült. Az országban uralkodó kaotikus helyzetről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Nicolás Maduro elnök vasárnap alkotmányozó nemzetgyűlési választásokat tart, és azzal vádolják, hogy csak félre akarja tolni útjából a vele szembeszálló, ellenzéki többségű parlamentet.

Rovatok