Index Vakbarát Hírportál

Tűz ütött ki a Tomorrowland barcelonai közvetítésén

2017. július 30., vasárnap 10:44 | aznap frissítve

Szombat este lángokba borult a Tomorrowland fesztivált élőben közvetítő barcelonai színpad, 22 ezer embert evakuáltak a helyszínről, írta az NPR. A Belgiumban megrendezett elektronikus zenei fesztivált idén nyolc városban közvetítik, ezeket az eseményeket Unite with Tomorrowland néven futtatják. Az evakuálást a spanyol hatóságok végezték, sérültekről nem tudni.

A tűz Armin van Bureen dj-szettjének élő közvetítése alatt ütött ki, a díszlet rendezői jobbja kezdett el lángolni. Utána az egyik headliner, Steve Aoki játszott volna hajnal 2-től élőben, Barcelonában. A telefonos felvételek alapján a tűz pillanatok alatt elharapózott, de a tömegen látszólag nem uralkodott el pánik, szép nyugodtan elindultak kifelé. Az már csak nekünk vicces részlet, hogy a videó nyitóképén egy címeres magyar zászlóba burkolt férfit látni:

Sin palabras... #tomorrowlandunite pic.twitter.com/iDoNMCjz1A

— Daniel Jares (@danieljares6) 2017. július 29.

A fesztivál szervezői azt írták Facebookon, technikai malőr miatt ütött ki tűz. Megköszönték a helyi hatóságok segítségét, akiknek a problémamentes evakuálás köszönhető. A tűzzel kapcsolatban nyomozást indítanak.

A Tomorrowland idén nyolc országba exportálta az EDM fesztiválozást, a következő, tajvani állomásra a tűz miatt fokozottan figyelni fogják, ígérek.

#tomorrowland barcelona was fire ** pic.twitter.com/LVCEBA7AvD

— Alex Prim Lopez (@ALEXPRIMLOPEZ7) 2017. július 29.

Rovatok