Index Vakbarát Hírportál

Rendőrt hívtak egy repülő utasai, hogy kapjanak levegőt és vizet

2017. augusztus 2., szerda 11:01

A rendőrséget hívták segítségül egy repülőgép utasai Kanadában, miután egy nem tervezett köztes landoláskor hosszú órákat töltöttek a fedélzeten víz, élelem és légkondicionálás nélkül az ottawai repülőtéren – írja az MTI.

Az Air Transat légitársaság Brüsszelből Montrealba tartó járatának fedélzetén 336-an utaztak. Az első segélyhívások a kifutópályán töltött negyedik óra után érkeztek a 911-es számra. A hívásokra a géphez érkező segítők észrevették, hogy a légkondicionálás nem működik. Kinyittatták a gép ajtóit és vizet osztottak szét az utasok között, egyikük orvosi ellátást is kapott.

Egy ponton elment az áram, nem volt levegő, a gyerekek sírtak. Nagyon rossz volt, hiszen azt sem tudtuk, miért nem szállhatunk fel. Embertelen és elfogadhatatlan volt

– mondta az egyik utas, Maryanne Zehil, aki szerint összesen hat órát töltöttek a kifutópályán a kényelmetlenül meleg repülőgépben. Amikor végre ivóvizet kaptak, már 15 órája ültek a gépen.

A Transat a késedelmet a repülőtér nagy forgalmával indokolta, ami miatt a repülőtér sem lépcsőt, sem vizet vagy üzemanyagot nem tudott a gép rendelkezésére bocsátani. Az Ottawai Nemzetközi Repülőtér szerint viszont lépcsővel és buszokkal is készen álltak arra, hogy a reptér épületébe szállítsák az utasokat, a légitársaság és a legénység azonban "nem volt kommunikatív" és nem reagáltak a repülőtér ajánlatára.

Rovatok