Index Vakbarát Hírportál

Bedrogozva, bőröndben raboltak el egy fotómodellt Milánóban

2017. augusztus 7., hétfő 11:59 | aznap frissítve

Az olasz rendőrség elfogott egy 30 éves, lengyel származású brit férfit, aki bőröndbe rejtve rabolt el egy 20 éves fotómodellt Milánóban.

A brit modellt ügynökén keresztül hívta el a férfi egy milánói fotózásra július 11-én. A stúdióban többen lefogták, bedrogozták, megkötözték, majd a magatehetetlen nőt egy bőröndbe rejtették. Az olasz rendőrség képén látszik, hogyan fért bele a bőröndbe egy ember (a kép nem a modellt ábrázolja, ez csak rendőrségi illusztráció). 

A nőt ezután a Milánótól 150 kilométerre lévő Torinóba szállították, ahol egy hamis papírokkal kibérelt, város széli házban tartották fogva.

A férfi terve az volt, hogy a modellt a fegyver-, drog- és emberkereskedelemre használt darkneten 300 ezer euróért (kb. 91 millió forintért) adja el szexrabszolgának. Egész pontosan ezzel fenyegette meg a modell menedzserét, akinek ugyanennyit kellett volna fizetnie a lány szabadon bocsátásáért. 

A férfi 6 nap után elállt tervétől, állítólag azért, mert kiderült, hogy a nőnek van egy kétéves fia, a sötét weben működő titkos csoportok pedig anyákkal nem foglalkoznak.

A férfi a nőt visszavitte Milánóba, és átadta a brit nagykövetségnek. Ezután vette őrizetbe a rendőrség. 

A brit sajtó szerint az elrabolt modell Chloe Ayling. A fiatal nő már visszatért az Egyesült Királyságba. Londoni háza előtt újságíróknak azt mondta: elmondhatatlanul hálás az olasz és a brit hatóságoknak, amelyek közbenjártak kiszabadítása érdekében.

Chloe Ayling (@chloeayling) által megosztott bejegyzés,

Ügyvédje szerint a nőnek pihenésre van szüksége, mert elrablása súlyos traumát jelentett számára. A nőt egy kiterjedt hálózat rabolhatta el. A brit sajtó most azt találgatja, vajon hány modellel történt hasonló bűncselekmény. 

Rovatok