Index Vakbarát Hírportál

Brazil nyomornegyedbe tévedtek, rájuk lőttek

2017. augusztus 7., hétfő 08:52 | aznap frissítve

Brazíliában tüzet nyitottak egy brit családra egy kedvelt nyaralóhelyen, miután véletlenül behajtottak egy nyomornegyedbe – írja a Guardian. A család a Riótól nagyjából 150 kilométerre fekvő Angra dos Reis nevű településen próbált meg vizet venni, eközben történt a támadás.

A helyzetért valószínűleg részben a nyelvi korlátok tehetőek felelőssé. A család az Água Santa közösség felé hajtott, ahol a helyi bűnözők azért nyithattak tüzet, mert  az angolok nem értették a terület elhagyására felszólító parancsot.

– mondta a helyi rendőrség vezetője az esetről. Egy brazil újság szerint ez a terület a Terceiro Comando Puro nevű bűnbandához tartozik, ami Rio de Janeiro egyik fő drogkartelljének számít.

Az incidens során az ötfős családból csak az anya sérült meg, ő két haslövést kapott. A nőt kórházban kezelik, állapotáról egyelőre nincs információ. A brit külügy egy szóvivője jelezte, tudnak az esetről és kapcsolatban vannak a helyi hatóságokkal.

Brazíliában időről időre előfordulnak ilyen támadások a turistákkal szemben, amikor valaki véletlenül betéved a bűnszervezetek által kontrollált negyedekbe.

Rovatok