Index Vakbarát Hírportál

Unokahúga brutális megöléséért ítéltek halálra egy arizonai nőt

2017. augusztus 8., kedd 15:57

Május óta tartó pere végén halálra ítélték az arizonai Sammantha Allent, aki még 2011-ben zárta be a nyári hőségben 10 éves unokahúgát egy ládába, ezzel a halálát okozva – írja az USA Today. 2011 óta először végeznek ki újra nőt az államban, Allan lesz összesítésben a harmadik.

Allen unokahúga, Ame Deal 2011 júliusában vesztette életét Allenéknél, miután elcsent egy jégkrémet a hűtőből. Sammantha és férje emiatt kényszerítették arra, hogy a 40 fokos hőségben órákig végezzen gyakorlatokat a kertben, ezt követően pedig megparancsolták neki, hogy másszon be egy műanyag ládába, amit ezután lelakatoltak. A házaspár nem sokkal később elment aludni, másnap reggelre pedig a lány már nem élt.

A család először azt mondta a rendőröknek, hogy egy félresikerült bújócska miatt halt meg a lány, az igazságra csak a nyomozás során derült fény.

Az áldozatról készült képek beleégtek az agyunkba. 

– mondta az egyik esküdt, a testület pedig végül úgy határozott, a bűncselekmény halálbüntetést érdemel. Nemcsak a nő érintett egyébként az ügyben, az ügyészek a férjét is halálsorra juttatnák, ő azonban nem vallotta magát bűnösnek, tárgyalására pedig csak októberben kerül majd sor. A lány nagynénjét és egyben gondviselőjét már korábban elítélték gyerekbántalmazásért, ő 24 évet kapott.

Rovatok